אוסטאומה – אחד מהגורמים לירידה בשמיעה בגילאי העשרים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גורמים גנטיים לליקויי שמיעה

אוסטאומה הוא גידול עצם שפיר ממשפחת הגידולים הגרמיים (יוצרי עצם). גידול זה יכול להופיע בכל עצמות הגוף ובמקרים מסוימיםאוסטאומה אף עשוי להופיע במספר עצמות במקביל. ברוב המקרים גידול זה מתפתח בעצמות הארוכות אך במקרים מסוימים הוא עשוי להתפתח בתעלת השמע באוזן. ברוב המקרים הגידול השפיר המתפתח בתעלת האוזן לא גורם לתסמינים קליניים כלשהם. עם זאת, כאשר הגידול חוסם את תעלת השמע, הוא עשוי להוביל לירידה בשמיעה.

מה הם הגורמים להופעת אוסטאומה?

נכון להיום הגורמים לאוסטאומה באוזן אינם ידועים. חשוב להבחין בין אוסטאומה לבין אקסוסטוזה. למרות שבשני המקרים מדובר בגידולים שפירים, הרי שלפי הידוע לנו כיום, אחד מגורמי הסיכון להתפתחות של אקסוסטוזות קשור לחשיפה חוזרת ונשנית למים קרים החודרים לאוזניים. לעומת זאת כפי שציינו, הגורמים להתפתחות של אוסטאומה, עדיין אינם ידועים.
לפי הספרות הרפואית, נראה כי הגידול יכול להתפתח בשלבי חיים שונים אם כי לרוב הגידול מתחיל להתפתח בעשור השני של החיים. רק במקרים נדירים ביותר, הוא מאובחן מוקדם יותר.

אילו תסמינים יש לאוסטאומה?

בדרך כלל הגידול לא גורם לתסמינים קליניים כלשהם שכן לרוב הוא מתפתח בקצב איטי מאוד ולא גורם להפרעות במעבר הקולות והצלילים דרך תעלת השמע. למעשה בדרך כלל הגידול מתגלה במקרה במסגרת בדיקת רופא אף אוזן גרון או בעקבות בדיקות דימות שבוצעו לצרכים שאינם קשורים לגידול. עם זאת, במקרים שבהם מדובר בגידול משמעותי, יתכן בהחלט שייווצר ליקוי שמיעה הולכתי ושהשמיעה של המטופל תיפגע. חשוב לציין כי גידולי אוסטאומה לא מסוגלים להפוך לגידולים סרטניים ולכן למטופלים לא נשקפת סכנת חיים.

יש לציין עוד כי במקרים חריגים ונדירים במיוחד, הגידול עשוי להפעיל לחץ על עצב המעצבב את אזור הפנים. בעקבות זאת העצב עשוי להיחלש וכן עשויים להופיע כאבים באזור הפנים.

כיצד נערך האבחון של אוסטאומה?

באוסטאומה ניתן להבחין בצורה ישירה בבדיקה המבוצעת באמצעות אוטוסקופ וכן ניתן להדגים את הגידול בבדיקת דימות מסוג CT או MRI.

כיצד ניתן לטפל באוסטאומה באוזן?

כפי שציינו, בדרך כלל הגידול לא גורם לתסמינים קליניים כלשהם. בהתאם לכך, בדרך כלל אין כל צורך להגיש טיפול וניתן בהחלט להסתפק במעקב. במקרים שבהם הגידול גורם ללקות שמיעה, טיפול הבחירה יהיה ניתוח שבו מסירים את רקמת העצם העודפת. לאחר הטיפול חשוב להישאר במעקב רפואי על מנת לבחון את השיפור בתסמינים וכן על מנת לוודא שהגידול לא מתפתח מחדש לאחר ההסרה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן