פניה לרופא אף אוזן גרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת אוזניים כרונית עם נוזל באוזן התיכונה

רופא אף אוזן גרון הוא התחנה הראשונה של כל אדם המרגיש ירידה בשמיעה. הפניה לבדיקת שמיעה ניתנת מרופא אף אוזן גרון.הוא גם מבצע בביקור אצלו בדיקה כללי של האוזן אשר לעתים מעלה את הגורם לכך שקיימת ירידה בשמיעה, למשל כאשר ישנו פקק שעווה באוזן החיצונית אשר יצר מחסום לגלי הקול.

חשים ירידה בשמיעה? גשו לרופא אף אוזן גרון
רופא אף אוזן גרון יכול גם למצוא שישנם נוזלים באוזן המורידים את רמת השמיעה, תופעה שכיחה יחסית בקרב תינוקות ופעוטות.

מהו הקשר בין האף לבין האוזן והגרון?

לכאורה נשמע שאף, אוזן וגרון הם אזורים שכלל אין קשר ביניהם ומומחיותו של הרופא אשר כוללת את שלושת האיברים יחד נראית מפתיעה. למרות שחיצונית אלה איברים נפרדים לגמרי, אם בודקים את העניין בתוך הגוף, ניתן לראות שישנם מעברים בין הגרון לאף, בין האף לאוזן וכך גם בין הגרון לבין האוזן. כך, דלקת בגרון יכולה להחמיר ולהפוך גם לדלקת בסינוסים או דלקת אוזניים. בתור רופא המתמחה בכל הקשור למערכת הגדולה של האף, האוזן והגרון, רופא זה הוא הכתובת במגוון רחב של בעיות:

  • בעיות במיתרי הקול, צרידות לאורך זמן
  • בעיות שמיעה
  • דלקות גרון חוזרות
  • דלקות אוזניים חוזרות
  • בעיות נשימה
  • בעיות בליעה

מתי כדאי לגשת אל רופא אף אוזן גרון?

כיוון שרופא אוזן גרון הוא הכתובת הראשונה בטיפול בתחום השמיעה, כאשר יש חשד כלשהו לירידה בשמיעה אין צורך להסס ולקבוע אליו תור.

  • במבוגרים: סממנים כמו קושי בהבנת אדם אחר במהלך שיחה, כשהקושי יכול להתבטא הן בבקשה לחזרה על דברים והן בהיותו לא קשוב, כשעולה הצורך להגביר את הטלוויזיה. גם אם ישנה תחושת סחרחורת לעתים קרובות, איבוד שיווי משקל או טנטון – צפצוף דק באוזן זה הזמן לפ.נות לרופא אף אוזן גרון שיעשה בדיקה ראשונית באמצעים העומדים לרשותו או יפנה לבדיקת שמיעה.
  • בתינוקות: אם לא מגיבים לרעשים פתאומיים, כולל טריקת דלת או נפילת חפץ כבד, אם לא מגיבים לדיבור או קולות כאשר הדובר הוא מחוץ לטווח הראיה שלהם.
  • בקרב ילדים: בדומה למבוגרים, כאשר מבקשים פעמים רבות לחזור על דברים הנאמרים להם, כאשר מגבירים את טלוויזיה, המחשב או את הסרטונים בהם הם צופים כאשר בכיתה הם אינם קשובים- פעמים רבות הדבר נובע מירדה בשמיעה ולא בהכרח הפרעת קשב וריכוז כפי שנוטים מיד לחשוב

רופא אף אוזן גרון – הכתובת לטיפול בליקוי שמיעה פתאומי

פניה לרופא אף אוזן גרון בנושא שמיעה מתרחשת לא מעט בעקבות ליקוי שמיעה פתאומי, לרוב באחת האוזניים. התחושה היא של אוזן סתומה וגודש, לעיתים בתוספת טנטון. הגורמים לליקוי השמיעה יכול להיות ויראלי, לרוב לאחר הצטננות או שפעת, חסימה בכלי דם זעירים המובילים דם לאוזן הפנימית- גורם הנפוץ יותר אצל אנשים מבוגרים הסובלים ממחלות בכלי הדם או סוכרת, או חבלת לחץ המביאה לקרעים זעירים באוזן הפנימית, שיכולה לקרות כתוצאה מהפעלת לחץ משמעותי על עור התוף, כפי שקורה בזמן נחיתת מטוס. רופא אף אוזן גרון יאבחן בעצמו את גורם הליקוי או ישלח לבדיקות המתאימות. טיפול בתופעה נעשה בעזרת סטרואידים, וככל שמגיעים בהקדם גדל הסיכוי להצלחת הטיפול. אם דוחים את  הטיפול הנזק עלול להיות בלתי הפיך.

איך לבחור רופא אף אוזן גרון?

כאשר הסיבה לפניה היא שירידה בשמיעה, מומלץ מאוד לבחור רופא אשר מתמחה במיוחד בתחום זה. ירידה בשמיעה היא תחום רגיש שיש לדעת היטב כיצד לטפל בו, שהרופא יבצע מיד את הבדיקות שניתן לעשות במסגרת המרפאה. חשוב, במיוחד אם זהו ליקוי שמיעה פתאומי, שהתור גם לא יהיה ארוך מדי ושהרופא יקבל אתכם מוקדם ככל האפשר.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

פגיעה בשמיעה הקשורה לגיל – זה מה שצריך לדעת על פרסביקוסיס

דלקת קרום המוח: מה הקשר בין ירידה שמיעה לבין דלקת קרום המוח?

גיליתם שעווה מרובה באוזן? אל דאגה, יש מה לעשות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן