בדיקה במכון שמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טראומה אקוסטית

בדיקת שמיעה מתבצעת מסיבות שונות ובדרכים שונות. כל אחד מסוגי הבדיקות נועד לגלות בעיה בחלק אחר של האוזן שיתכן שיצר בעיית שמיעה. המקום בו מתבצעות בדיקות שמיעה לסוגיהן הוא מכון שמיעה. מכוני שמיעה יכולים להיות פרטיים, ויכולים להיות חלק ממחלקת אף אוזן גרון בבית חולים.

בדיקה במכון שמיעה

מכוני השמיעה הפרטיים יכולים להיות עם הסדר עם קופת חולים אחת או יותר, מה שהופך את מחיר הבדיקה למסובסד. איך מתבצעות הבדיקות ואיך לבחור מכון שמיעה מתאים?.

הסיבות שבעטיין כדאי לגשת לבדיקה במכון שמיעה

בדיקות שמיעה יכולות להתבצע מסיבות שונות. המפנה לבדיקה צריך להיות רופא אף אוזן גרון, רופא ילדים או רופא תעסוקתי:

  • ירידה ביכולת השמיעה, בעיקר קושי בהבנת אנשים שעימם אתם מדברים כשיש רעשי רקע מסביב, או צורך בהגברה של הטלויזיה מעבר לעוצמה שהייתם רגילים.
  • תחושת סחרחורות חוזרות או חוסר שיווי משקל (האיבר האחראי על שיווי המשקל נמצא באוזן).
  • טינטון – טינטון הוא רעש מציק בתוך האוזן שאין לו מקור חיצוני.
  • בדיקה תקופתית אם אתם עובדים בעבודה הכרוכה בסביבה רועשת/
  • בדיקת שמיעה לילדים או תינוקות. לילדים לעיתים בעקבות בדיקת שמיעה לא תקינה שהתקבלה בבית הספר, עקב כך שגננת שמה לב לחוסר תגובה לקריאה או דיבור לילד או תשומת לב של ההורים לכך שהתינוק כמעט לא מגיב לקולות.

על בדיקות שמיעה הנערכות במכוני שמיעה

ישנם מספר סוגים של בדיקות שמיעה אותם מבצעים מכוני השמיעה:

  • בדיקה אודיומטרית: בדיקת שמיעה מקיפה שמטרתה היא לאבחן האם אכן ישנה ירידה בשמיעה. אם כן, האם הבעיה היא באחת האוזניים, בשתיהן ובאיזו רמה ישנה ירידה. בדיקה זו כוללת בדיקות התנהגותיות התלויות בתגובתו או אי תגובתו של הנבדק וגם בדיקות אובייקטיביות, המתבצעות לנבדקים שאינם יכולים לשתף פעולה עם הבודק או כבדיקות המשך לבדיקה הראשונה.
  • בדיקה טימפנומטרית: מטרתה של בדיקה זו היא לבדוק את תפקוד האוזן התיכונה. בתעלת השמע מונחת אוזניה קטנה החוסמת את תעלת השמע. כך מנוטרל חלקה של האוזן החיצונית בשמיעה. בצלילים המושמעים נבדקת תגובת עור התוף לצלילים וגם מידת התכווצות שרירי האוזן התיכונה.
  • בדיקת הדים קוכליאריים: בדיקה זו מתבצעת בעיקר לתינוקות ובודקת את ההדים המוחזרים מתאי השערה שבאוזן הפנימית בעקבות השמעת צלילים שונים. בדיקה זו מתבצעת בעיקר במכוני השמיעה שבבתי החולים.
  • בדיקת BERA  -ABR: בדיקה זו בודקת את ההולכה העצבית מן האוזן הפנימית אל המוח. בדיקה זו מתבצעת באמצעות אלקטרודות שרושמות את התגובה העצבית במוח בעקבות השמעת צלילים. לא בכל מכון שמיעה מבצעים בדיקה זו.
  • בדיקה להתאמת מכשיר שמיעה: בדיקת שמיעה אחת אינה מספיקה על מנת שיותאם מכשיר השמיעה הנכון במידה ואכן נדרש. התאמת מכשיר שמיעה דורשת בדיקה ייחודית אחת או יותר שבאמצעותה מותאם לכל מטופל המכשיר המתאים לו ביותר מהיבטים שונים, לא רק רמת השמיעה או מיקום הבעיה.

ניתוח תוצאות בדיקת השמיעה

לאחר בדיקת השמיעה מתקבלת אודיוגרמה, גרף המראה את תגובות הנבדק לצלילים בעוצמות ותדרים שונים. את האודיוגרמה יש לנתח ולבדוק. לאחר בדיקת האודיוגרמה, אותה מבצע קלינאי תקשורת מוסמך, המכון יעביר לכם את הנתונים, כולל המלצה להתאמת מכשיר שמיעה אם נדרש או המלצה להמשך טיפול רפואי.

כיצד לבחור נכון מכון שמיעה מקצועי?

מכון שמיעה צריך להיות מנוהל על ידי קלינאי תקשורת שהתמחה בתחום זה. גם כל הבודקים המלווים אתכם בתהליך הבדיקה ו/או התאמת מכשיר ששמיעה הם קלינאי תקשורת מוסמכים. חשוב לבדוק שהמקום עובד באישור משרד הבריאות. מומלץ לבחור מקום שנמצא בהסדר קופות החולים. כאשר ישנו הסדר עם קופות חולים הדבר מעיד קודם כל על מקום אמין ומקצועי ובנוסף, אם ישנו הסדר עם קופת החולים שלכם, המחיר שתשלמו יהיה נמוך יותר. מומלץ לעשות סקר, לבדוק את התחושה הכללית, להגיע למקום עוד לפני קביעת התור ולראות את האווירה הכללית, האם התחושה היא של מקום רגוע ומסודר או של מקום לחוץ. במיוחד לבדיקות שמיעה התנהגותיות בהן הריכוז חשוב, יש לכך משמעות.

 

אולי יעניין אותך גם:

מהי תסמונת סוסק? וכיצד היא עלולה להשפיע על איכות השמיעה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן