שיקום השמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מה הקשר בין אלצהיימר וירידה בשמיעה?

השמיעה מהווה את אחד החושים החשובים ביותר. זהו החוש המרכזי המאפשר לנו לתקשר עם אנשים אחרים ויש לו חלק משמעותי מאוד בהבנת הסביבה בה אנו נמצאים. אדם הסובל מלקות שמיעה לא יהיה ער למתרחש סביבו באופן מלא, מה שיפגע באיכות חייו, בין אם במישור האישי ובין אם בתעסוקתי.

מה הקשר בין אלצהיימר וירידה בשמיעה?

 בכל הקשור לשיקום השמיעה ישנה התפתחות עצומה ומכשירי שמיעה הם לחלוטין לא מה שהיו פעם. אז אם אתם חשים ירידה בשמיעה, דעו שאתם לא לבד ויש מה לעשות כדי לשפר את איכות השמיעה. איך עושים את זה? על כך בשורות הבאות

שמיעה – תהליך מורכב החשוף לליקויים שונים ומגוונים

הסיבה לכך שישנם היום מגוון מכשירים שמיועדים לשיקום איכות השמיעה היא העובדה שהשמיעה היא תהליך מורכב המתפרש על פני אזור גדול יחסית. השמיעה מתחילה מאפרכסת האוזן שבאוזן החיצונית, ממשיכה אל תוך תעלת השמע עד עור התוף שהוא פתח האוזן התיכונה. באוזן התיכונה ישנו חלל עם עצמות שמע קטנות. האוזן התיכונה היא מערכת ההגברה של האוזן וממנה ממשיך גל הקול אל האוזן הפנימית. באוזן הפנימית ישנם תאי השערה שממירים את גל הקול לאותות חשמליים. אותות אלה עוברים דרך עצב השמע אל גזע המוח. בכל אחד מהאזורים יכולה להיות בעיה שגורמת לפגיעה בשמיעה. גם רמות הפגיעה שונות. האבחון נעשה במספר בדיקות שמיעה, מאודיומטריה- בדיקת שמיעה מקיפה אל בדיקות ספציפיות יותר על פי אזור הלקות.

מכשירי שמיעה – עולם שלם של מכשירי שיקום שמיעה

אי אפשר לדבר על שיקום שמיעה מבלי לדבר על מכשירי שמיעה – הדרך היעילה ביותר לשיקום השמיעה, אך כאמור, היום ישנם סוגים שונים של מכשירים. ישנם מכשירים הממוקמים מחוץ לאוזן וכאלה המוכנסים אל תוך האפרכסת או אל תעלת השמע.

סוגי מכשירי השמיעה:

  • BTE: מכשירי שמיעה אלה ממוקמים מאחורי האוזן (Behind The Ear) . מכשיר השמיעה ממוקם מאחורי אפרכסת האוזן ומתחבר אל אוזניה באמצעות צינורית שקופה. באמצעות האוזניה הקול העובר אל תעלת האוזן מוגבר. מתאים ללקות שמיעה בינונית וחמורה. היום ישנם גם מכשירים קטנים הממוקמים מאחורי האוזן כך שהם כמעט לא נראים.
  • ITE: מכשירי שמיעה אלה ממוקמים בתוך האוזן (In the Ear). הם נמצאים בתוך האפרכסת ונכנסים מעט לתעלת האוזן.
  • ITC: מכשירים שנמצאים בתוך תעלת האוזן (In the Canal). מכשירים אלה ממוקמים עמוק יותר בתוך תעלת האוזן כשקצה המכשיר מציץ מעט לכיוון האפרכסת.
  • CIC: במכשירים אלה נכל המכשיר ממוקם עמוק בתוך תעלת האוזן. הם קטנים מאוד והמבנה שלהם הותאם לתעלת האוזן כך שישבו בצורה שלא תפריע. מכשירים אלה מגבירים את הקול בצורה אפקטיבית יותר בגלל מיקומם הקרוב יותר לעור התוף וגם כי הם לא נראים כלל.

עוד פתרון לשיקום השמיעה – שתלים

השתלים המוכרים ביותר הם שתלי השמיעה הקוכליארים (שתלי שבלול) אך הם לא היחידים:

  • שתלי עצם: שתלי עצם נקראים בקיצור BAHA (Bone anchored hearing instrument). שתלים אלה מיועדים לסובלים מלקות שמיעה הולכתית, באוזן החיצונית ו/או התיכונה אשר מסיבה כלשהי מכשירי שמיעה רגילים אינם מתאימים להם. מכשירים אלה כוללים חלק חיצוני וחלק מושתל, כשהחלק המושתל מעביר צלילים אל האוזן הפנימית ישירות דרך עצם הגולגולת. התקנת המכשיר נעשית בניתוח.
  • שתל אוזן תיכונה: גם כאן ישנו חלק חיצוני וחלק מושתל. מיועד לסובלים מלקות באוזן התיכונה בעצמות השמע. השתל מגרה את עצמות השמע או מעביר את הצליל ישירות אל פתח האוזן הפנימית. גם מכשיר זה מיועד למי שמכשיר שמיעה רגיל אינו מתאים לו מסיבה מבנית, דלקות, רגישות ועוד.
  • שתל שבלול: שתל שבלול או שתל קוכליארי מיועד לסובלים מבעיה תחושתית- עצבית באוזן הפנימית. מורכב ממכשיר חיצוני ומשתל המושתל באוזן הפנימית, יוצר את המרת הצלילים לאותות חשמליים ומעביר אותם אל עצב השמע.

שיקום השמיעה אפשרי לא רק באמצעות מכשירים

חלק מרכזי בשיקום הוא התאמת והתקנת המכשיר המתאים לסוג הבעיה, לחומרתה, למבנה האוזן, התאמה שנעשית באופן אישי. עם זאת לשיקום מקסימלי נדרשים אמצעים נוספים: אימוני שמיעה, עבודה עם קלינאית תקשורת על שיקום הדיבור, ולא פחות חשוב: קבלה והכלה של המצב מצד המטופל ומשפחתו. רק אם המטופל יקבל את העובדה שיש לו לקות שמיעה, יהיה ניתן לטפל ולהגיע לשיפור ניכר.

רוצים לדעת עוד? לחצו על בדיקה במכון שמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן