אבחון עצמי ירידה בשמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת באוזן החיצונית

שמיעה היא אחד החושים החשובים ביותר. זהו החוש המרכזי המאפשר לנו לתקשר עם סביבתנו, לקבל מידע מהסביבה ולהרגיש חלק ממנה. אנשים הסובלים מירידה בשמיעה מרגישים פעמים רבות כמו בתוך בועה. הדבר פוגע בחיי החברה שלהם ובאפשרות ללמוד, להתפתח ולמצות את יכולותיהם. השלב הראשון בטיפול בירידה בשמיעה הוא מודעות לעניין ותשומת לב לשינויים שחלים ביכולת השמיעה שלנו ובאים לידי ביטוי ביומיום. כמובן שזהו רק השלב הראשוני ונדרש אבחון מקצועי ורפואי. איך נוכל לשים לב בעצמנו לירידה בשמיעה ולגשת לטפל בעניין בהקדם?

בדקו את עצמכם - ערכו בדיקת שמיעה עצמית

אבחון ירידה בשמיעה לפי גיל

כשאנו מדברים על אבחון עצמי של ירידה בשמיעה, הדבר יכול להיות נוגע לנו, להורינו המבוגרים, לילדינו שנמצאים בגילאים שונים, מתינוק ועד ילד בוגר. בכל גיל ישנם סימנים אחרים לירידה בשמיעה:

  • תינוקות: אצל תינוקות קטנים מאוד, עד גיל שלושה חודשים, סימן שיכול להדליק נורה אדומה הוא שהתינוק אינו מגיב לרעש חזק ופתאומי. בגיל בוגר מעט יותר, עד 8 חודשים, אמור התינוק גם לסובב את ראשו לכיוון הרעש. אם רואים שהתינוק מגיב אלינו כאשר אנו עומדים מולו אך אינו מגיב כאשר נדבר או נשיר אליו מבלי שיראה אותנו, יתכן שישנה בעיית שמיעה. בסביבות גיל שנה אמור התינוק להתחיל לחקות קולות שהוא שומע וגם למלמל לעצמו. אם התפתחות זו אינה נראית, כדאי לפנות לרופא.

קראו עוד בנושא: בדיקת שמיעה לתינוקות

  • פעוטות: אצל פעוטות בגילאי שנתיים- שלוש השמיעה היא קריטית על מנת לפתח את יכולת הדיבור ולהרחיב את אוצר המילים. כאשר פעוט לא מחבר הברות למילים או לא אומר מילים בסיסיות כמו אמא או אבא הדבר צריך להדליק נורה אדומה. גם אם אינו עונה לשאלות או מפתח שיחה כלשהי הדבר יכול להעיד על בעיית שמיעה.

 

  • ילדים: אצל ילדים בוגרים יותר הסימנים דומים לאלה שישנם אצל אדם מבוגר. אם הילדים אינם מגיבים לשאלות, מגבירים את הטלויזיה, המחשב או הסלולארי מעבר לסביר, מבקשים מכם לחזור פעמים רבות על דבריכם ואינם שומעים צלצול בטלפון או בדלת, אלה סימנים מחשידים. חשוב להיות גם ערים למצב הילד בבית הספר. מה שמאובחן כהפרעות קשב וריכוז וגם בכלל קשיים בלימודים נובעים פעמים רבות מבעיית שמיעה.

קראו עוד בנושא: בדיקת שמיעה לילדים

  • מבוגרים: בניגוד לאבחון או שימת לב לקושי שמיעה של אדם אחר, כאן אתם יכולים להרגיש את הדברים טוב יותר. לרוב אנשים שמים לב היטב כשישנה ירידה בשמיעה אצלם. הטיפול בעניין נדחה בעיקר בגלל הדחקה וחוסר רצון "להרכיב מכשירי שמיעה" (מה שכמובן לא חייב להיות כשישנה ירידה בשמיעה, בבעיות רבות הטיפול אינו מכשירי שמיעה). כאשר אתם צריכים להגביר את הטלויזיה מעבר לרגיל (יתכן שבני משפחתכם יעירו לכם על כך), לא שומעים דפיקה בדלת, מתקשים לשמוע אדם אחר איתו אתם מדברים, במיוחד באזור של סביבה רועשת, מתקשים לשמוע את המלצר במסעדה, מרגישים פחות הנאה ממפגשים חברתיים שבעבר נהניתם מהם, מרגישים תסכול או מבוכה בשיחה- כל אלה הם סימנים שיש לגשת לרופא אף אוזן גרון ולבדוק את העניין.

קראו עוד בנושא: בדיקת שמיעה למבוגרים

לגשת לבדיקת שמיעה מקצועית

כאמור, הסימנים שניתן באמצעותם לאבחן בעצמכם אם ישנה בעיה כלשהי אינם כמובן תחליף לבדיקה מקצועית. יש לגשת קודם כל לרופא אף אוזן גרון לבדיקה ראשונית. לעיתים יסתבר כי פקק שעווה שהצטבר באוזן גרם לירידה בשמיעה או נוזלים באוזניים. לרוב יהיה צורך גם בבדיקת שמיעה שנערכת במכון שמיעה. בדיקת השמיעה מותאמת לגיל הנבדק. תחילה תתבצע בדיקת שמיעה מקיפה, אודיומטריה, ובמידת הצורך בדיקה נוספת וספציפית המותאמת לאזור בו ישנו חשד שקיימת בעיה. טימפנומטריה למשל היא בדיקת עור התוף והאוזן התיכונה. ישנה גם בדיקת האוזן הפנימית ותפקוד תאי השערה. הפניה לבדיקה ספציפית יותר תיתן על ידי אודיולוג.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן