ירידה בשמיעה

טיפול בירידה בשמיעה

ירידה בשמיעה היא שם כולל למספר תופעות, או למעשה לתוצאתן של מספר תופעות. גם אם התוצאה היא דומה, הדרך בהטיפול בירידה בשמיעה התקבלה הירידה בשמיעה יכולה להיות שונה לחלוטין בין מקרה אחד לאחר. הדבר נובע בין היתר מכך שתהליך השמיעה הוא תהליך מורכב העובר דרך אזורים שונים החל מן האוזן החיצונית ועד גזע המוח. כל שיבוש באחד האזורים או של איבר מסוים יכול לגרום לירידה בשמיעה. לכן, השלב הראשון לטיפול בירידה בשמיעה היא פניה לרופא אף אוזן גרון. בדיקת הרופא היא התחנה הראשונה ממנה יכוון המטופל  אל בדיקת שמיעה, להמשך טיפול, ובמקרים קלים אף יטופל על ידי הרופא.

מהם הגורמים שעלולים להביא לירידה בשמיעה?

כאמור, הגורמים הם שונים ויכולים להתפרש על פני האוזן כולה, מהחיצונית ועד לפנימית ועצב השמע, ביניהם:

כיצד מאבחנים ירידה בשמיעה?

על מנת לדעת האם ישנה ירידה בשמיעה ואם כן- היכן הבעיה, ישנן בדיקות שמיעה שונות. הבדיקה הכללי והמקיפה היא בדיקה אודיומטרית, בדיקה התנהגותית בה נדרשת תגובת המטופל למשמע צלילים בעוצמות ותדרים שונים. זהו אבחון ראשוני שקובע האם יש בעיה באחת האוזניים או שתיהן ואת רמת הירידה בשמיעה. בדיקות נוספות הן אזוריות: טימפנומטריה לעור התוף והאוזן התיכונה, BERA לעצב השמע או בדיקת ההדים הקוכליאריים, בה נבדקת תגובת תאי השערה שבאוזן הפנימית לקולות.

אילו סוגי טיפולים קיימים לירידה בשמיעה?

כאמור, ישנם מצבים שניתן לפתור באמצעות ניקוי אוזניים משעווה, ניתוח או טיפול תרופתי. למצבים אחרים יהיה צורך בטיפול לשיקום השמיעה. גם כאן ישנן שתי אפשרויות עיקריות:

Exit mobile version