Site icon ירידה בשמיעה

בדיקת שמיעה

אוטוסקלרוזיס

שמיעה היא אחד החושים החשובים ביותר שלנו. לצד הראיה היא מאפשרת לנו להתמצא במרחב, לתפקד וגם לתקשר. לאוזן מבנה מורכב והשמיעה בנויה מתהליך הכולל בתוכו שלבים שונים. בדיקת שמיעה נועדה לגלות קודם כל האם השמיעה היא תקינה.

אם ישנה בעיה כלשהי בשמיעה מתבצעת בדיקה ממוקדת יותר המתמקדת באחד משלבי השמיעה או באחד האזורים דרכם גל הקול מתקדם בתוך מבנה האוזן עד הגעתו כאותות חשמליים אל המוח.

מה כולל תהליך השמיעה?

האוזן מורכבת משלושה אזורים עיקריים: האוזן החיצונית הכוללת את אפרכסת האוזן ותעלת השמע, האוזן התיכונה הכוללת את עור התוף, חלל האוזן ועצמות השמע והאוזן הפנימית המכונה גם שבלול שבה ישנם תאי השערה ועצב השמע אל המוח. האוזן מבצעת שלוש פעולות שונות בחלקיה השונים: קליטת גלי הקול, תרגומם לאותות חשמליים והעברת אותות אלה אל המוח. בעיה באחד השלבים תשבש את יכולת השמיעה ותפגע בה.

כיצד מסווגים קולות וצלילים?

על מנת לקבוע האם שמיעה היא תקינה או שקיימת ירידה בשמיעה, יש צורך לסווג קודם כל את הצלילים והקולות הנשמעים כך שיהיה קנה מידה כלשהו לעבוד איתו ולקבוע על פיו האם שמיעה היא תקינה. את הקולות והצלילים מסווגים לפי שני פרמטרים: עוצמה ותדר. עוצמת הקול נמדדת בדציבלים. לדוגמה, דיבור בלחש עוצמתו היא כ 20 דציבל. עוצמתו של מנוע מטוס היא כ 150 דציבל. תדר הקול נמדד ביחידות הרץ. הרץ הוא מספר מחזורים שעובר גל קול בשניה. שמיעה תקינה של אדם נעה בין 20 הרץ ל- 20,000 הרץ. על פרמטרים אלה נשענים הבודקים בבדיקות שמיעה.

מתי יש צורך לבצע בדיקת שמיעה?

בדיקת שמיעה מומלץ לבצע במספר מצבים:

אילו סוגים של בדיקות שמיעה ישנם?

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

זיהומים ויראליים שעלולים להוביל לירידה בשמיעה ולליקויי שמיעה – הרשימה המלאה

Exit mobile version