ניתוח לשיפור השמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

יש מה לעשות - ניתוח לשיפור השמיעה

כיוון שהשמיעה היא תהליך המורכב משלבים שונים וחלקים שונים של האוזן, היא יכולה להשתבש או להיפגע מסיבות שונות. הפרדה ראשונית בין סוגי הפגיעות היא בין פגיעה הולכתית, מהאוזן החיצונית עד הכניסה לפנימית ובין פגיעה תחושתית עצבית באוזן הפנימית או עצב השמע. ישנם פתרונות שונים לטיפול בבעיות השונות הגורמות ללקות שמיעה. חלק מהבעיות לא ניתנות לפתרון וניתן רק לשקם את השמיעה. ניתוח יכול לרפא בעיה לחלוטין במקרים מסוימים, ובמקרים אחרים הוא מאפשר שיקום השמיעה.

יש מה לעשות - ניתוח לשיפור השמיעה

סוגי ניתוחים לשיפור השמיעה:

פתרון כירורגי לסובלים מאוטוסקלרוזיס

אוטוסקלרוזיס היא מחלה באוזן התיכונה הגורמת להסתיידות והתקבעות עצמות השמע שלהן תפקיד בריכוז והגברת גלי הקול לפני כניסתם לאוזן הפנימית. הירידה בגל הקול המגיע לאוזן הפנימית גורמת לפגיעה בשמיעה. אבחון המחלה נעשה באמצעות בדיקת שמיעה מקיפה- אודיומטריה ובדיקת האוזן התיכונה- טימפנומטריה. הניתוח שנעשה לשיפור הפגיעה כתוצאה מהמחלה נקרא ניתוח סטפדקטומי. המנתח מגיע לאזור עצמות השמע דרך תעלת השמע. הוא מזהה את האזור בעצמות שהתקבע ומסיר אותו ובמקומו מתקין תותב המאפשר את העברת גל הקול.

ניתוח BAHA לפתרון בעיה הולכתית

BAHA או Bone Anchored Hearing Aid הוא מכשיר שמיעה המעוגן בעצם. מכשיר זה מתאים לסובלים מבעיה הולכתית באוזן החיצונית או התיכונה. הוא מעביר את גל הקול ישירות לאוזן הפנימית. מכשיר זה מיועד בין היתר לכאלה הסובלים מחירשות באוזן אחת. הוא מעביר את גל הקול אל האוזן השומעת. הניתוח הוא ניתוח קצר יחסית הנמשך כשעה ואחריו המנותח מאושפז למשך יום אחד להתאוששות. על מנת לוודא שאכן מכשיר זה הוא הפתרון הטוב ביותר, מתבצעת לפני כן סימולציה בת כשבועיים בה מקבל המועמד לניתוח מכשיר דומה אותו הוא מרכיב באמצעות סרט.

ניתוח מסטואידקטומיה באוזן התיכונה

ניתוח זה מתבצע באוזן התיכונה או באזור חלל המסטואיד על מנת לטפל במחלה דלקתית באזורים אלה. המסטואיד הוא בליטת עצם מאחורי אפרכסת האוזן המחובר באמצעות חללי אויר לאוזן התיכונה. ניתוח זה מתבצע פעמים רבות כתוצאה מכולסטאטומה – רקמה הדומה .לרקמת עור הצומחת באוזן וגורמת לפגיעה, כולל זיהום והיווצרות דלקת. הניתוח נעשה בהרדמה כלית בו נעשית הסרת הכולסטאטומה. אם ישנו גם זיהום דלקתי מנקים את האוזן מן הדלקת. לאחר אלה האזור הנגוע נקי ויבש וכך השמיעה משתפרת.

ניתוח לסגירת נקבים בעור התוף

נקב שנוצר בעור התוף יכול לגרום לזיהומים באוזן התיכונה שעלולים להגיע גם לאוזן הפנימית. אותם זיהומים או הפרשות עלולים להביא גם לירידה בשמיעה. הניתוח לסגירת הנקב נקרא טימפנופלסטיקה. זהו ניתוח עדין שמתבצע בהרדמה כללית אך יכול גם להתבצע בהרדמה מקומית. במהלך הניתוח מחדירים רקמה שתפקידה הוא לסגור את הנקב. הרקמה נלקחת מגופו של המטופל. היא מוחדרת דרך תעלת האוזן או דרך פתח מאחורי האוזן. בניתוח זה נבדק האם נגרם נזק כלשהו לעצמות השמע שבאוזן התיכונה. אם כן, נעשה באותו ניתוח גם תיקון של עצמו השמע בעזרת החדרת תותב זעיר העשוי טיטניום.

ניתוח שתל שבלול באוזן הפנימית

שתל שבלול או שתל קוכליארי מסייע לשמיעה כאשר בעיה היא באוזן הפנימית, בעיה תחושתית- עצבית. השתל מורכב מחלק חיצוני ופנימי. החלק החיצוני קולט את הצלילים הנשמעים ומעבד אותם. הרכיבים הפנימיים כוללים אלקטרודה המוחדרת לאוזן הפנימית אשר דרכה מועברים האותות החשמליים אל עצב השמיעה. ניתוח זה מומלץ לעבור בגיל צעיר. לפני הניתוח נבדק המטופל על מנת לוודא שהשתל אכן יסייע לו. השתל מוכנס אל האוזן הפנימית דרך המסטואיד.

כמה מילים לפני שנפרדים

השמיעה היא תהליך מורכב אשר יכול להיפגע כתוצאה מפגיעה או בעיה באזורים שונים באוזן, החל מהחיצונית ועד הפנימית ועצב השמע. היום יש טיפול תרופתי בבעיות שמיעה, אך אם התרופות לא עוזרות ניתן לפתור חלק מהבעיות באמצעות ניתוחים. ניתוחים שונים שמטרתם היא שיפור השמיעה, בין אם אלה ניתוחים הפותרים בעיה או מרפאים מחלה הגורמת לירידה בשמיעה ובין אם ניתוחים שאינם פותרים את הבעיה אך מאפשרים שיקום טוב יותר של השמיעה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן