ירידה בשמיעה

בדיקות שמיעה לילדים

ירידה בשמיעה היא תופעה שאנו נוטים לייחס בעיקר לאנשים מבוגרים ואכן חלק גדול מהמטופלים שאצלם מאובחנת ירידה בשמיעה הם מבוגרים. עם זאת, שינויים ביכולת השמיעה, ממש בדומה לשינויים בראיה, יכולים להיות גם אצל ילדים.

בדיקת שמיעה לילדים

ישנה נטייה לחשוב שבעיית שמיעה אצל ילדים היא חירשות מלידה. הדברים אינם כך. גם אצל ילדים יכולה להיות ירידה בשמיעה וחשוב לאבחן ולטפל בזמן. הקושי בשמיעה גורם לתסכול רב אצל אותם ילדים וגם לקשיים שמפורשים פעמים רבות כהפרעות קשב וריכוז.

מתי כדאי לקחת את הילד לבדיקת שמיעה?

כאשר מתעורר חשד לגבי ירידה בשמיעה של הילד מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון שהוא הכתובת הראשונה עבורכם. יכולים להיות תסמינים שונים שידליקו נורה אדומה:

איך מתבצעת בדיקת שמיעה לילדים הלכה למעשה?

בדיקת שמיעה לילדים ניתן לבצע בשתי דרכים או שילוב בין שתיהן: בדיקה התנהגותית המבוססת על שיתוף פעולה מצד הילד או בדיקה אובייקטיבית שאינה מבוססת על תגובת הילד בצורה מודעת.

פענוח וניתוח בדיקת שמיעה וטיפול

לאחר בדיקת השמיעה מתקבל גרף הנקרא אודיוגרמה בו מפורטת תגובת הילד- עצבית או התנהגותית לצלילים בעוצמות או התדרים השונים. פענוח הבדיקה נעשה על ידי קלינאי תקשורת מוסמך או רופא מומחה, למשל רופא אף אוזן גרון. אם אכן ישנה בעיית שמיעה, יתכן שהילד יזדקק למכשיר שמיעה שיותאם לפי מבנה האוזן שלו והמקום בו ישנה הבעיה (יכולה להיות באוזן החיצונית, התיכונה או הפנימית). כאשר הבעיה היא נוזלים באוזן או דלקות חוזרות, רופא יטפל בעניין. ישנם אטמים מיוחדים שמפחיתים את הסיכוי לדלקות. התאמת מכשיר השמיעה נעשית במכון השמיעה, כשיתבצעו בדיקות נוספות על מנת להתאים את המכשיר בצורה מדויקת.י

Exit mobile version