ירידה בשמיעה

גורמים לירידה בשמיעה

האוזן שלנו היא מערכת מאוד מורכבת הקולטת גלי קול, מגבירה אותם ומתרגמת אותם לאימפולסים, גירויים או אותות חשמליים המגיעים ישירות אל המוח.

מה הם הגורמים העיקריים לירידה בשמיעה?

העובדה שהאוזן מורכבת ממספר חלקים שלכל אחד תפקיד שונה בתהליך השמיעה, מביאה לכך שליקוי באזור כלשהו המשבשת את אחד השלבים פוגעת בתהליך כולו. מהם הגורמים ללקות בשמיעה או ירידה בה?

מבנה האוזן

כדי שנבין טוב יותר את הגורמים שיכולים להיות לירידה בשמיעה, נעבור על האזורים השונים באוזן ותפקידם בתהליך השמיעה. האוזן מורכבת משלושה חלקים עיקריים: אוזן חיצונית, אוזן תיכונה ואוזן פנימית הנקראת גם שבלול או קוכליאה.

סוגי לקות הגורמים לירידה בשמיעה

את סוגי הליקויים ניתן לחלק לשניים: ליקוי הולכתי וליקוי תחושתי עצבי. ליקוי הולכתי הוא ליקוי הנגרם מסיבה כלשהי (שמיד נפרט) באוזן החיצונית או התיכונה. ליקי זה מביא לכך שגלי הקול המגיעים אל האוזן הפנימית לקראת תרגומם לאותות והובלתם במוח מגיעים באופן חסר, חלש או אפילו לא מגיעים בכלל. ליקוי שני הוא ליקוי תחושתי- עצבי. ליקוי זה הוא ליקוי שמתרחש באוזן הפנימית, בין אם במסלולי הולכת הקול בתוך השבלול, המרתו לאותות או כבר בהובלת האותות בעצב השמע אל המוח.

גורמים לליקוי הולכתי

לליקוי הולכתי (קונדוקטיבי) יכולים להיות גורמים שונים, ביניהם:

גורמים לליקוי תחושתי- עצבי

איך ניתן לטפל בגורמים לירידה בשמיעה?

בליקוי הולכתי ניתן לטפל באמצעות ניקוי האוזן מנוזלים או משעווה, באמצעות תרופות אם זו דלקת או הליך כירורגי אם ישנה הסתיידות של עצמות השמע. ככל שהטיפול ינתן מוקדם יותר כך הוא יהיה יעיל יותר. ליקוי תחושתי- עצבי הוא מורכב יותר. לרוב טיפול תרופתי או כירורגי לא יהוו פתרון אך ניתן לשקם את השמיעה באמצעות מכשיר שמיעה או שתל קוכליארי (שבלול).

למדע נוסף בנושא: בדיקת שמיעה

Exit mobile version